David de la Cruz rijdt de volgende twee seizoenen voor Omega Pharma-Quick Step. De Spanjaard komt over van NetApp-Endura.

David de la Cruz kan vooral uit de voeten als klimmer en klassementsrenner. De 25-jarige berggeit moet bij Omega Pharma-Quick Step klimtenoren Rigoberto Uran en Michal Kwiatkowski bijstaan.

De la Cruz kon bij de profs nog geen zege binnenrijven, maar hoopt daar bij de Belgische wielerformatie verandering in te brengen. "Ik ben ongelofelijk blij met deze overstap. Ik ben de gelukkigste renner van de wereld. Ik zal doen wat ik kan om te groeien als renner. Ik ga me voor de volle 100% geven."

Patrick Lefevere, teammanager van OPQS, is verheugd met de komst van de Spanjaard. "We denken dat zijn beste jaren nog moeten komen en dat er een mooie toekomst is weggelegd voor hem. David heeft zijn potentieel al getoond, met een tweede plaats in de koninginnenrit van de Ronde van Californië."

"Hij kan een belangrijke factor zijn voor ons in de bergen. David zal onze groep klimmers zeker versterken. We zijn heel blij dat hij heeft getekend bij ons."

sporza.beMisschien ook interessant: