De toestand van Zdenek Stybar evolueert langzaam in de goede richting. Gisteren werd de Tsjech meer dan twee uur geopereerd aan zijn gehavende gezicht en tanden. In de loop van het weekend zou hij naar huis mogen.

Gisteren werd het peloton in de Eneco Tour opgeschrikt door de zware val van Zdenek Stybar. Stybar viel in de massasprint van de vierde rit. Hij liep enkele diepe snijwonden en een aantal lossen tanden op, bleef lang op het asfalt liggen en werd uiteindelijk afgevoerd naar het ziekenhuis in Roeselare.

"Ik heb Zdenek daarnet een bezoekje gebracht", zei Omega Pharma-Quick Step-manager Patrick Lefevere vandaag aan persagentschap Belga. "Hij heeft ondanks alles een goeie nacht gehad. De pijn is wat verzacht."

"Een plastische chirurg heeft donderdagavond samen met een tandchirurg nog een 2 uur en 45 minuten durende operatie uitgevoerd bij Stybar, onder totale verdoving. Alles is terug op zijn plaats gezet."

"Na de operatie is de tijd gekomen om de wonden te laten helen. Zijn gezicht was nog altijd heel gezwollen. Hij zal wellicht in de loop van het weekend het ziekenhuis mogen verlaten. Hij blijft alvast zeer optimistisch."

sporza.beMisschien ook interessant: