Het stof over de Giro-rit van gisteren is nog niet gaan liggen. Voor de start van de rit van vandaag hielden alle ploegleiders topoverleg. Een oplossing kwam er voorlopig niet uit de bus. De renners konden zonder oponthoud aan de 17de rit beginnen.

De sneeuwetappe gisteren over de Gavia en de Stelvio heeft de gemoederen danig verhit. Ploegen en renners raken het niet eens over de al dan niet neutralisatie van de afdaling van de Stelvio. De warrige communicatie van de Giro-organisatie helpt de zaak niet.

Om iedereen weer op een lijn te krijgen werd er voor de start van de zeventiende rit topoverleg gehouden tussen de ploegleiders, de UCI en de organisatie. Al snel werd duidelijk dat er geen consensus zou gevonden worden. Bramati, de ploegleider van Omega Pharma-Quick Step, verliet het overleg vroegtijdig en ook Oleg Tinkov , de mecenas van Tinkoff-Saxo, uitte zijn ongenoegen over de gang van zaken.

De renners leken zich van alle heisa weinig aan te trekken en vertrokken op het geplande uur voor de zeventiende Giro-rit. Na de aankomst zou er opnieuw gecommuniceerd worden.

Foto: VRT

sporza.beMisschien ook interessant: