Roy Sentjens heeft zijn tweede loopbaan beëindigd. De 32-jarige Belg met Nederlandse vader heeft het fysiek moeilijk om zich nog te meten met zijn concurrenten. "Daarom kies ik voor een toekomst na de sport", zegt Sentjens.

Sentjens debuteerde in 2002 bij Rabobank en reed daarna voor Lotto en Milram. In augustus 2010 werd hij bij een controle buiten competitie betrapt op het gebruik van epo. Eerst ontkende hij, maar wat later gaf hij alles toe op zijn website.

e BWB schorste Sentjens twee jaar en gaf hem 10.000 euro boete. Vorig jaar keerde Sentjens terug in het peloton, maar een grootse prestatie had hij niet meer in zijn benen.

"Het wordt steeds moeilijker om op mijn oude niveau terug te keren. Ik ben 32, dat is een mooi moment om te kiezen voor een toekomst na het wielrennen", zegt onze landgenoot.

"De beslissing was wel moeilijk, omdat ik het bij mijn ploeg De Rijke-Shanks prima naar mijn zin had. Het is een ambitieus team met jonge renners voor wie ik een grote toekomst zie. Ik vind het jammer dat ik daar niet meer aan kan bijdragen."

Roy Sentjens won als belofte de Ronde van Vlaanderen en beleefde zijn gloriemoment als prof in 2003, toen hij als winnaar over de streep kwam in Kuurne-Brussel-Kuurne. Die prestatie zou hij niet meer evenaren, laat staan overtreffen. Vier jaar later won Sentjens wel nog de Druivenkoers, zijn laatste grote wapenfeit.

sporza.beMisschien ook interessant: