Ook de tegenexpertise van Iljo Keisse is positief. De pistier maakte dat nieuws woensdagavond zelf bekend. Keisse is betrapt op het gebruik van cathine en HCT.
Keisse testte positief na zijn zege in de Zesdaagse van Gent.

Net als in het A-staal werden ook in het B-staal sporen van cathine en hydrochlorothiazide (HCT) aangetroffen. Keisse was samen met een advocaat en een expert aanwezig op de analyse van het B-staal.

"Alles verliep er volgens de procedures. Hiermee wordt bevestigd wat in de eerste analyse werd gevonden. Hoeveelheden werden niet vastgesteld omdat dit volgens de richtlijnen blijkbaar niet moet", vertelt Keisse.

"Ik ga mij de komende dagen beraden over wat mij verder te doen staat. Het is de enige mogelijke weg die ik heb. Omdat ik geloof in mijn sport en het mijn beroep is waarvoor ik jaren keihard heb gewerkt", gaat Keisse verder. "Ik besef dat er nog veel onduidelijkheden zijn, maar voorlopig kan ik niet meer zeggen omdat dit mijn verdediging zou kunnen schaden."

Cathine kan een afbraakmiddel zijn van het toegelaten pseudo-efedrine. Dat zit in Sinutab Forte, het geneesmiddel dat Keisse nam. Maar HCT is van een ander kaliber. Dat middel is sowieso strafbaar. Het is vochtafdrijvend en kan als maskeermiddel dienen voor doping.

Manager Christophe Sercu van Topsport Vlaanderen, het team van Keisse, had het nieuws van het positieve B-staal nog niet vernomen. "Wij wachten op het officiële nieuws. Dat zal waarschijnlijk vanavond of morgenvroeg zijn, en morgen gaan we dan samenzitten met onze juristen om te zien hoe we zullen reageren", zegt Sercu. Na het positieve A-staal werd Keisse voorlopig geschorst door zijn team.

sporza.beMisschien ook interessant: