Gert Steegmans wordt gek van het nieuwe computerprogramma voor de whereabouts. "Ik snap er de ballen van en ik ben heus niet alleen", zegt hij in Het Nieuwsblad. Sinds dit seizoen zijn alle profrenners verplicht om hun verblijfplaats in te vullen met het computerprogramma Adams.

Heel wat renners, zoals Gert Steegmans, ondervinden problemen met dat systeem. "Ik word er gek van", zegt Steegmans in Het Nieuwsblad. "We zijn nu iedere dag verplicht om één uur thuis te zijn. Een uur huisarrest dus. Dat betekent dat je niet naar de bakker of naar je buren kunt gaan."

Ook Steegmans' trip naar Australië is niet evident. "Ik ben twee dagen onderweg, maar dat krijg ik niet uitgelegd aan de computer. Als woonplaats heb ik dan maar vliegtuig ingevuld. De controleurs moeten maar op de deur van het vliegtuig kloppen. Ik zal wel opendoen."

Steegmans beweert dat hij niet de enige is die problemen heeft. "Vorig jaar was dit kinderspel, nu een zware dobber. Het systeem lijkt op het vorige, maar het reageert helemaal anders", zegt de Katjoesja-renner.

"Ik krijgt constant waarschuwingen en meldingen dat ik niet-toegelaten acties onderneem. Terwijl ik niet weet wat ik fout doe. "Iepe-iepe" gilt de computer. Ik word er verdorie zelf "iepe-iepe" van.Dit is echt wel stressen, hoor. Straks krijg ik een aangetekende brief met een "leuke mededeling" in de bus, omdat ik het programma niet snap", zucht Steegmans.

sporza.beMisschien ook interessant: