Jurgen Van den Broeck moest in de eerste bergetappe van de Vuelta bijna 3,5 minuut prijsgeven, maar dat leidt niet tot paniekreacties bij zijn team Lotto-Belisol. "Het is een beetje normaal na de Tour", klinkt het.Van den Broeck kwam vandaag als 68e over de streep, op ruim drie minuten van winnaar Valverde. De Belg moet dus meteen achtervolgen in het klassement.

"Of we ontgoocheld zjin? Helemaal niet. We wisten dat dit kon gebeuren", zegt ploegleider Herman Frison aan Sporza. "Jurgen heeft zich 120 procent ingespannen om er in de Tour te staan. Dan is het een beetje normaal dat je het na die Tour wat loslaat en geniet van je geleverde prestaties."

"Je hoopt dat het in zo'n eerste bergrit rustig blijft, omdat Jurgen elke dag wat beter wil worden. Maar dat was dus duidelijk niet het geval, want de vier grote favorieten openden de wedstrijd."

Frison pleit voor geduld. "We zijn in eerste instantie voor een ritoverwinning gekomen, pas daarna voor het klassement. Het is niet omdat Jurgen nu à bloc zat dat de Vuelta al voorbij is."

"Jurgen voelde zich niet goed genoeg, ook niet om mee te gaan met het tweede groepje. Hopelijk wordt hij de volgende dagen een beetje beter. Zelf is hij ook niet echt ontgoocheld, want er komen nog veel kansen op ritoverwinningen."

"Misschien gaan we nu wel wat aanvallender koersen met ook nog Meersman en De Clercq. Welke etappes we uitkiezen? Moeilijk te zeggen. We bekijken het dag per dag met acht aankomsten bergop."

sporza.beMisschien ook interessant: