Nacer Bouhanni heeft de eerste rit gewonnen in de Ronde van Wallonië. De Franse kampioen was in een massasprint sneller dan Pim Ligthart en Giacomo Nizzolo. Tom Boonen werkte onderweg hard voor zijn ploegmaats.

De Belgen Kevin Van Melsen en Davy Commeyne en de Fransman Lloyd Mondory waren de vluchters van de dag. Eerder had Greg Van Avermaet het al geprobeerd, maar de eindwinnaar van vorig jaar kreeg geen vrijgeleide.

De drie vluchters kregen tot vier minuten voorsprong, maar de spurtersploegen controleerden de wedstrijd. Op tien kilometer van de meet waren de drie eraan voor de moeite.

Tom Boonen toonde zich onderweg zeer actief. Hij bevond zich voortdurend in de eerste gelederen van het peloton en werkte hard voor zijn ploegmaats. De Belgische kampioen rijdt in Wallonië drie ritten mee om de olympische wegrit van volgende zaterdag voor te bereiden.

In de spurt toonde de Franse kampioen Nacer Bouhanni de snelste. Bouhanni (21) won dit seizoen ook al Halle-Ingooigem en een rit in de Ster van Bessèges.

sporza.beMisschien ook interessant: