Uittredend Belgisch kampioen Philippe Gilbert staat zondag als underdog aan de start van het Belgisch kampioenschap in Geel. "Voor mij wordt het niet makkelijk", zegt hij.

Philippe Gilbert heeft het voorbije jaar de Belgische trui alle eer aan gedaan. Hij sloot het seizoen af als nummer 1 van de wereld in de driekleur.

"De trui heeft me een jaar lang plezier geschaft. Ik neem in Geel met een warm gevoel afscheid van mijn Belgische tricolore", vertelt Gilbert in de kranten.

"Tom Boonen is zondag favoriet. "Tom koerst in zijn achtertuin. Hij heeft een sterke en ervaren ploeg, met Gert Steegmans als gangmaker."

"Ik denk ook aan mijn vroegere ploegmaat Jürgen Roelandts. Zelfs Kenny Dehaes kan winnen. Die is heel snel."

"Dan moet het wel tot een massasprint komen. En een sprint op een BK is maar voor 25 renners weggelegd. Zoveel coureurs zijn er niet die 250 kilometer vol kunnen koersen."

"Voor mij wordt het niet makkelijk in Geel", weet Philippe Gilbert. "Maar vorig jaar in Hooglede was het ook zogezegd vlak. En in Antwerpen (in 2006, red.) was ik ook al tweede achter Niko Eeckhout op een biljartvlakke omloop."

"We zijn met vier BMC-renners: Eijssen, Lodewyck, Van Avermaet en ikzelf. Dat is niet slecht. Bij Française des Jeux moest ik het met nog minder doen. Daarenboven is Van Avermaet altijd gemotiveerd voor het BK. Dat kan me helpen."

"Ik heb mijn Belgische trui vorig jaar overal getoond. De mooiste zege in de driekleur was de eerste Touretappe, naar Mont des Alouettes."

"De trui had ook een keerzijde. Als je in het begin van een koers in een ontsnapping probeert mee te gaan, heeft iedereen je gezien. Het is moeilijk om je te verstoppen."

sporza.beMisschien ook interessant: