Vacansoleil-DCM heeft zijn huiswerk voor de Tour klaar. Spurter Kris Boeckmans is de enige Belg in de selectie. Stijn Devolder en Frederik Veuchelen zijn er niet bij.

"Het is jammer voor Veuchelen, maar met Boeckmans wilden we een extra snelle man en Larsson kan ons in de proloog in de buurt van geel brengen", klinkt het bij het team van klassementsrenner Lieuwe Westra. Poels, Ruijgh en Valls moeten hem helpen in de bergen.

Vacansoleil-DCM begint ambitieus aan de Tour de France. "Ons eerste doel is natuurlijk ritwinst", zegt ploegleider Hilaire Van der Schueren. "Met Van Hummel en Boeckmans in de spurten maken we een kans."

"We hebben gekozen voor Boeckmans omdat hij nog jong is en omdat we zo een tweede snelle man meenemen. Die hebben we nodig omdat Romain Feillu zichzelf niet goed genoeg vond voor twee weken Tour."

"Als ploeg blonken we dit jaar al uit in Parijs-Nice, we wonnen de koninginnenrit in de Giro en in de Ronde van Luxemburg. We hoeven niet met blozende kaken aan de start te komen. Met Poels kunnen we ook iets doen in de bergen."

Kris Boeckmans (foto) maakt dus dit jaar zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. "In Zwitserland heb ik laten zien hoe goed ik ben. Dat zal de doorslag gegeven hebben", zegt de Vacansoleil-sprinter.

"Ik ga proberen een rit te winnen. Dat kan in een massaspurt of in een etappe met een zware finale in een vlucht, het maakt me niet uit. In een sprint ben ik niet bang van Cavendish, Sagan, Greipel of Kittel. De aankomsten zijn breed genoeg, er is plaats voor iedereen."

"We zien wel hoe het loopt in mijn eerste Tour, maar het is zeker mijn doel om Parijs te halen. Ik zal drie weken beleven en drie weken geleefd worden."

De Tour-selectie van Vacansoleil
Kris Boeckmans
Johnny Hoogerland (Ned)
Gustav Larsson (Zwe)
Marco Marcato (Ita)
Wout Poels (Ned)
Rob Ruijgh (Ned)
Lieuwe Westra (Ned)
Rafael Valls (Spa)
Kenny van Hummel (Ned)

sporza.beMisschien ook interessant: