Team Sky heeft vandaag zijn Tour-selectie voorgesteld. Het gaat met Bradley Wiggins voor geel en met Mark cavendish voor groen. Froome en Boasson Hagen zijn de sterke helpers met dienst.

Bradley Wiggins is net zoals Cadel Evans één van de grote kanshebbers voor de eindzege in de Tour. Hij won dit seizoen al Parijs-Nice, de Ronde van Romandië en de Duaphiné.

De 32-jarige Wiggins kan met Chris Froome, tweede in de Vuelta van 2011, op een sterke helper rekenen.

Ook Edvald Boasson Hagen kan in de bergen steun bieden, maar zal vooral van belang zijn voor wereldkampioen Mark cavendish. Die gaat opnieuw voor een handvol etappezeges.

De aanwezigheid van drievoudig wereldkampioen tijdrijden Michael Rogers hoeft niet te verrassen. Er zijn meer dan 100 km tegen de klok af te haspelen dit jaar.

"Onze prioriteit ligt bij Bradley en het algemene klassement", zegt ploegleider Dave Brailsford. "Maar dat betekent niet dat we de vlakke ritten zullen verwaarlozen. Cavendish gaat voor het groen."

Bradley Wiggins is trots om met zo'n sterke ploeg naar de Tour te kunnen. "Onze voorbereiding was perfect. Onze vorm dit seizoen geeft ons een goede kans op succes. Ik wacht al lang op dit moment en zal er alles aan doen om te winnen."


Tourselectie Team Sky:

Edvald Boasson Hagen (Noo)
Mark Cavendish (GBr)
Bernhard Eisel (Oos)
Chris Froome (GBr)
Christian Knees (Dui)
Richie Porte (NZe)
Michael Rogers (Aus)
Kanstantsin Sivtsov (WRu)
Bradley Wiggins (GBr)

sporza.beMisschien ook interessant: