Philippe Gilbert stoomt zich in de Dauphiné klaar voor een knaller van een najaar. "Ik word sterker van veel te klimmen", zegt hij. "Daarom moet ik na de Tour in topvorm zijn voor de Spelen."

"Ik was nog niet super dit jaar", trapt Gilbert een open deur in bij zijn gesprek met Sporza. "Maar ik blijf erin geloven. Het komt zeker goed."

"In de Dauphiné was alles bij BMC op Evans gericht, maar ik heb zelf ook hard gekoerst. In de Tour kan ik ook veel kilometers bergop afmalen en dat doet mij altijd goed. Ik word daar sterker van."

"De Tour moet mij in staat stellen om in topvorm te zijn voor de Olympische Spelen. Er zit één week tussen de Tour en de Spelen. Dat moet genoeg zijn."

Voor Gilbert in "zijn" Luik aan de Tour begint, verdedigt hij nog eerst zijn Belgische driekleur in Geel. "Uiteraard wil ik nog een jaar langer in de trui rijden. Het is een mooie trui en België is toch het land van de wielersport."

"Het parcours is niet echt op mijn maat, maar op het BK in Antwerpen stond ik toch op het podium en dat was helemaal vlak. Vorig jaar was het trouwens ook bijna volledig vlak", zegt Gilbert.

"Boonen is natuurlijk de favoriet. Hij rijdt in zijn achtertuin en zal dus gemotiveerd zijn. Toch kom ik niet aan de start met de gedachte: ik verlies."

sporza.beMisschien ook interessant: