Na het slaan van de voorbije weken heeft RadioShack-manager Johan Bruyneel ervoor gekozen om te zalven. Ondanks de slechte prestatie van zijn kopman Andy Schleck in de eerste etappe in de Dauphiné. "Natuurlijk zit Andy in de Tour-ploeg", zegt Bruyneel.

Andy Schleck moest op een geaccidenteerd parcours lossen en finishte pas als 138e in de eerste rit op meer dan drie minuten van Cadel Evans, een van zijn grote rivalen voor de Tour.

"Ik had dit scenario niet verwacht, maar we wisten dat Andy competitieritme mist. We zijn ook niet naar hier gekomen om te winnen. Het belangrijkste is hoe Andy het in de bergen doet", zegt Bruyneel.

"Normaal gezien zal hij op het einde van de week beter moeten zijn. Dan zullen we meer weten."

"Ik had natuurlijk liever gezien dat dit niet gebeurd was. Maar dit is ook geen ramp", sust onze landgenoot.

"Iedereen komt naar de Dauphiné met andere intenties", gaat Bruyneel voort. "Evans wint de rit en Wiggins verovert de trui. Dat zijn bevestigingen voor hen. Wij wachten nog op bevestiging."

Toch zal Bruyneel nooit overwegen om Andy Schleck thuis te laten. "Recentelijk kwam naar buiten dat ik gezegd zou hebben dat enkel Cancellara zeker is van zijn plaats in het Tourteam. Maar mijn woorden zijn verkeerd vertaald."

"Ik zei dat op basis van de resultaten enkel Cancellara zeker is van een plaats in het team. Maar je hebt negen renners nodig. Uiteraard hoort Andy daarbij."

sporza.beMisschien ook interessant: