Cadel Evans (BMC) heeft in de eerste rit in lijn in de Dauphiné een signaal gestuurd naar de andere Tourfavorieten. De Australiër was de snelste van een groepje van drie, dat net voor het peloton kon uitblijven. Titelverdediger Bradley Wiggins is de nieuwe leider met één seconde voorsprong op Evans.

Samuel Sanchez kwam vroeg in de etappe ten val, net toen het peloton in waaiers brak. In de slotfase moest ook Andy Schleck lossen. Hij kon het tempo van het peloton niet aan op de klimmetjes.

Voor Evans ging het dan weer te traag. In de afzink van de laatste helling ging hij weg met Coppel en Kasjetsjkin in zijn wiel. De Tour-winnaar van vorig jaar gaf 3 kilometer lang het volle pond.

Het peloton was nooit ver weg, maar hij gaf geen krimp. Iedereen dacht dat de Australiër na gul met zijn krachten te hebben gespeeld, dat zou moeten bekopen, maar zonder om te kijken won Evans ook nog nipt de spurt.

Luke Durbridge, de winnaar van de proloog, finishte in een groepje op bijna een halve minuut en verloor zijn leiderstrui. Andy Schleck was pas 138e op 3'10".

sporza.beMisschien ook interessant: