Tony Martin heeft Omega Pharma-Quick Step de eindzege bezorgd in de Ronde van België. De ritzege op de zware Rue des Fagnes in Engis was voor de Colombiaan Carlos Betancur (Acqua & Sapone). Veldrijder Kevin Pauwels werd knap tweede, Philippe Gilbert vierde.

Negen vluchters werden in de koninginnenrit op 50 kilometer van de finish overspoeld door een elitegroep met onder anderen Sven Nys, een gretige Stijn Devolder en de gevaarlijke Barredo.

Martin kreeg eerst hulp van zijn team, dan van vriend Greipel en reed zelf het laatste gat dicht.

Op de slotklim deden Kolobnev en Gilbert een gooi naar de zege, Veldrijder Pauwels en uiteindelijk Betancur waren nog beter.

Martin werd op acht seconden zevende en mocht naar het podium als eindwinnaar.

Tony Martin moest in de slotrit nog hard werken om zijn leiderstrui te behouden. "Dit is een zege voor het werk van de ploeg", zegt Martin.

"Ik wist dat het een lastige dag zou worden met al die hellingen. Het team werkte hard, maar toen Barredo weg was en ik alleen zat, kreeg ik gelukkig wat hulp van mijn vriend Greipel. Daar zijn vrienden voor."

"Ik voel mij weer goed na mijn val in april. Die rustperiode heeft me zelfs deugd gedaan. Deze zege geeft mij vertrouwen voor de Ronde van Franrijk en de Olympische Spelen."

sporza.beMisschien ook interessant: