De dopingschorsing van Alberto Contador loopt af op 4 augustus. De Spanjaard is een vrij renner en zei al te willen terugkeren naar SaxoBank, maar Omega Pharma-Quick Step ligt op de loer. Net als in 2009 droomt manager Patrick Lefevere van Contador.

"Ik ben altijd geïnteresseerd in een vrije renner met grote mogelijkheden. Dat heb ik ook laten weten aan Contador z'n management. Van een deal is nog geen sprake. Ik probeer nu een datum te prikken voor een gesprek", zegt manager Patrick Lefevere in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

"Wij zijn geen onbekenden voor elkaar. Ik onderhandelde eerder al met hem in ons land toen hij hier was voor enkele criteriums. En ik reisde ook ooit naar Madrid voor een gesprek. Voor juni verwacht ik geen resultaat."

Alberto Contador heeft natuurlijk zijn prijskaartje. Heeft Omega Pharma-Quick Step nog een koffer geld op overschot om de Spanjaard aan te werven?

"Het geld groeit niet op onze rug, maar voor een kampioen als Contador maak je hoe dan ook extra budget vrij. Ook voor die paar renners die hij graag aan zich bindt. Zijn wensen vallen best mee", weet Lefevere. "Wij beschikken bovendien al over een paar jongens die weten wat klimmen is. Er komen na dit seizoen ook plaatsjes vrij, want tien van mijn renners zijn einde contract."

sporza.beMisschien ook interessant: