Tony Martin en Levi Leipheimer, de twee ronderenners van Omega Pharma-Quick Step, revalideren allebei na een aanrijding. Tony Martin was blij dat hij al op de fiets kon trainen, Leipheimer raakt dan weer wat gefrustreerd.

Tony Martin werd vorige week op training aangereden en zijn gezondheidstoestand evolueert gunstig. Maar de Duitse wereldkampioen tijdrijden vindt het nog veel te vroeg om een datum op zijn comeback te kleven

Tony Martin kon al opnieuw wat op de weg rijden. "Ik ben blij dat ik weer met mijn fiets op de weg kon."

"Het zijn uiteraard nog geen trainingen, maar het geeft wel een goed gevoel. Een week geleden lag ik nog in het ziekenhuis", vertelt Martin.

"Ik probeer naar mijn lichaam te luisteren en neem geen risico's. Alleen als ik voel ik er klaar voor ben, drijf ik de trainingsintensiteit op." Martin brak zijn kaakbeen, jukbeen en oogkas.

Minder goed nieuws is er van Levi Leipheimer. De Amerikaan van Omega Pharma-Quick Step liep een kuitbeenbreuk bij zijn aanrijding op training op 1 april. "Deze situatie is niet leuk", zegt Leipheimer.

"Ik herstel trager dan verwacht. Ik heb nog niet kunnen fietsen op de weg sinds mijn ongeluk. Op dit moment weet ik ook niet wanneer dat wel zal lukken. Ik heb nog pijn en kan ook moeilijk wandelen."

De Ronde van Californië komt in het gedrang. "Een vierde eindzege was mijn doel, maar alleen al starten zou nu een succes zijn. Ik zal er alles aan doen, maar het wordt niet makkelijk."

sporza.beMisschien ook interessant: