BMC heeft de voorbije week zijn tenten opgeslagen in Spanje voor een eerste teamstage. "Alles is vlot verlopen", zegt ploegleider John Lelangue in La Dernière Heure. De Belg blikt ook vooruit op het seizoen van Philippe Gilbert.

Voor Philippe Gilbert was de stage in Denia de eerste kennismaking met zijn nieuwe team. "Hij heeft zich net als Hushovd en de andere nieuwelingen goed geïntegreerd. De overgang verliep probleemloos. We waren er ook niet bang voor", vertelt John Lelangue.

"We hebben in Denia in prima omstandigheden gewerkt aan de basisconditie. Nu kunnen we de intensiteit langzaam maar zeker opdrijven. Philippe begint zijn seizoen in Qatar. Voor een klassieke renner is dat de ideale voorbereidingskoers."

"De klassiekers blijven uiteraard het hoofddoel. We willen vooral graag winnen in de koersen die nog niet op zijn palmares staan: Milaan-Sanremo en de Ronde. Ook de Ardense klassiekers blijven natuurlijk belangrijk."

"In de Tour gaan we met Evans voor de eindzege, maar er zal zeker plaats zijn voor anderen om hun dingen te doen. Daarvoor rekenen we ook op Gilbert."

2012 is ook het jaar van de Olympische Spelen in Londen. De wegrit staat hoog op het verlanglijstje van Philippe Gilbert, die ook luidop droomt van het WK.

"Hij heeft het best mogelijke programma voor de Spelen", weet Lelangue. "In Londen zal hij kunnen profiteren van de supercompensatie na de Tour. De olympische wegrit is wel vaak een lastige koers die moeilijk te controleren is."

"Het WK? Het parcours in Valkenburg is Philippe natuurlijk op het lijf geschreven. Maar het WK is nog veraf. Ik neem het seizoen graag dag per dag."

sporza.beMisschien ook interessant: