Kevin Pauwels kwam afgelopen weekend bleek voor de dag. Volgens Mario De Clercq was dat een tijdelijke dip. "Ik denk dat het weer in stijgende lijn zal gaan", zegt de Sunweb-ploegleider aan Sporza.

"Kevin kwam terug van de stage met een verkoudheid. Hij was daardoor niet goed genoeg om te winnen, maar daar kwam dan nog pech bij. Dan kun je een superieure Nys niet verslaan. Het weer is momenteel ook niet in Kevins voordeel."

"Zijn terugval was niet onverwacht. Met de kampioenschappen in zicht wou hij gas terugnemen. Als de kwaaltjes achter de rug zijn, zal het zeker beter gaan."

Pauwels staat er in alle klassementen goed voor. Dat heeft ook een nadeel. "Hij heeft niet veel kans om af en toe met de handrem op te rijden. Kevin ervaart dat hij iedere week scherp moet staan om een klassement te winnen."

"De Superprestige winnen, wordt lastig, al moet Diegem hem wel liggen. Kevin is een van de beste veldrijders als het bergop gaat. Het parcours leunt dicht aan bij zijn capaciteiten. Hij maakt dan ook heel veel kans om te winnen."

"Laat ons vooral ook hopen dat Kevin goed uit deze eindejaarsperiode komt, zodat hij nog goed is eind januari."

Mario De Clercq maakt bij Sporza ook al een tussentijdse balans op van het seizoen van Sunweb-Revor. "Voor ons is het seizoen eigenlijk al geslaagd."

"De voorgaande jaren was het eigenlijk niet veel soeps, maar wat we dit seizoen al gekregen hebben, overtreft onze verwachtingen. Bovendien is het seizoen nog niet voorbij", is hij hoopvol.

"Voor ons zou het mooi zijn als Kevin een van de drie klassementen weet te winnen. Het liefst de Wereldbeker, want dat spreekt het meest aan voor de ploeg. Helemaal fantastisch zou zijn als we nog een trui kunnen winnen ook."

sporza.beMisschien ook interessant: