Alessandro Petacchi richt in 2012 zijn pijlen op de Tour de France. Hij wil net als in 2010 het puntenklassement winnen. De bijna 38-jarige Italiaanse sprinter is van plan om de Giro te laten schieten. Petacchi wil zich onder meer in ons land voorbereiden op de Tour.

Alessandro Petacchi wil volgend jaar op zijn 38e nog eens uitpakken in de Ronde van Frankrijk. "Ik wil er opnieuw de groene trui winnen", zegt de Italiaanse sprinter.

Petacchi is van plan de Giro d'Italia te laten schieten. "Met Scarponi hebben we daar de nummer 2 van dit jaar aan de start", zegt Petacchi. "Dus is het aannemelijk dat het team volgend jaar rond hem gebouwd wordt."

"Als ik de Giro skip, kan ik me via de rondes van België en Zwitserland voorbereiden op de Tour."

"Ik zal aan het seizoen beginnen met de Tour Down Under. Ik vertrek wat vroeger naar Australië om er extra te trainen."

Alessandro Petacchi heeft het in zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen over een andere boeg gegooid: meer krachttraining. "Ik heb met gewichten gewerkt om mijn gespierde benen terug te krijgen", zegt de Italiaan.

"De omvang van mijn beenspieren was serieus afgenomen, vooral omdat ik te veel wedstrijden gereden heb. Ik zat de jongste weken dus minder op de fiets en ben wat zwaarder dan een paar maanden geleden, maar ik zal er de vruchten van plukken."

sporza.beMisschien ook interessant: