Wereldkampioen Mark Cavendish rijdt volgend jaar voor Team Sky. Dat heeft de Britse spurter bevestigd aan Sky Sports. Cavendish reed de laatste jaren voor HTC-Highroad, dat er na dit jaar mee ophoudt. Sky: "Wij zijn enorm blij met de beste sprinter."

De transfer van de 26-jarige Cavendish naar Sky hing al een tijd in de lucht, maar voorlopig was er alleen een mondeling akkoord.

Even leek ook Omega Pharma-Quick Step nog in de running, maar de Belgische fusieploeg liet onlangs weten dat er geen akkoord zou komen.

Cavendish reed voor HTC voor T-Mobile. Hij won 20 ritten in de Tour de France, zes in de Ronde van Italië en twee in de Ronde van Spanje. Eind september werd hij in Kopenhagen wereldkampioen.

Cavendish kijkt enorm uit naar zijn nieuwe avontuur: "Team Sky heeft een erg goeie structuur. Wellicht zijn ze het beste team in het peloton op dit moment."

Teammanager Dave Brailsford is "enorm blij" dat Mark Cavendish voor zijn Britse Team Sky heeft gekozen.

"Mark is de beste sprinter van zijn generatie en hij is goed op weg om de beste aller tijden te worden", zegt hij op de site.

"Hij is een renner met een uitzonderlijk talent die zich al bewezen heeft op het hoogste niveau van onze sport."

"Mark is een geboren winnaar en wat me nog het meest verheugt is de houding die hij meebrengt naar alle teams waarvoor hij rijdt. Wij willen meer mensen naar de fiets lokken en niemand kan ons daar beter bij helpen."

Naast Mark Cavendish verhuist ook Bernhard Eisel van HTC naar Team Sky. De 30-jarige Oostenrijker is al vele seizoenen een van de belangrijkste gangmakers in de trein van Cavendish. Al kan hij ook zelf winnen: onder meer Gent-Wevelgem in 2010.

"Ik ben heel blij. Ik beleefde een supertijd bij HTC. In mijn zoektocht droeg Sky mijn voorkeur weg. Ook het feit dat ik bij "Cav" wou blijven, speelde een belangrijke rol", legt Oostenrijker uit.

sporza.beMisschien ook interessant: