Met Tony Martin heeft Patrick Lefevere volgend jaar bij Omega Pharma-Quick Step de wereldkampioen tijdrijden in de gelederen. "Ze mogen me proficiat wensen voor de transfer", zegt de teammanager. Ook voor de wegrit heeft Lefevere zijn voorkeur.

Slechts drie Quick-Step-renners dingen zondag mee naar de wereldtitel in Kopenhagen: Kevin De Weert, Sylvain Chavanel en Niki Terpstra.

"Ik hoop dat Sylvain wereldkampioen wordt en dat Philippe Gilbert sterft in zijn wiel", vertelt teammanager Lefevere in Het Nieuwsblad. "Sorry voor ons land, maar het is de Fransman die bij mij rijdt."

"Of ik niet liever voor Gilbert had gesupporterd? Zijn makelaar Vincent Wathelet hield ons veel te lang aan het lijntje voor een transfer. Ik ben niet kwaad op Gilbert, maar ben wel ontgoocheld in hem."


Met fusieploeg Omega Pharma-Quick Step is Patrick Lefevere voor volgend seizoen wel al verzekerd van de regenboogtrui in het tijdrijden. "2011 was een zwak jaar. De wereldtitel van Tony Martin voelt dus goed aan", is Lefevere trots.

"Martin rijdt pas vanaf 1 januari voor mij, maar toch kreeg ik een dertigtal sms'jes met gelukwensen. Ze mogen me proficiat wensen voor de keuze die ik maatkte."

"Tijdrijden was de jongste jaren ons zwakke punt. Met Martin, Leipheimer en Grabsch zal dat veranderen. Martin is dus duidelijk een goede investering."

sporza.beMisschien ook interessant: