Als het zondag op het WK in Kopenhagen in de wegrit op een massasprint uitdraait, dan is Mark Cavendish de grote favoriet. "Ik twijfel er niet aan dat Mark super zal zijn op het WK", zegt zijn ploegleider bij HTC, Alan Peiper. "Mark kan de moeilijke aankomst aan."

"In de Ronde van Groot-Brittannië zag hij er heel afgetraind uit. Zijn opgave in de Vuelta was uiteindelijk een voordeel. Zo heeft hij nog veel reserve in de tank", zegt Peiper in Sportmagazine.

"Na zijn opgave in de Vuelta heeft Mark de knop omgedraaid. Met Millar trainde hij hard en na de langste rit in Groot-Brittannië deed hij er nog 70 kilometer bij. Hij heeft de WK-afstand in de benen."

Peiper zag in de Ronde van Groot-Brittannië een indrukwekkende Cavendish aan het werk. De sprinter won twee ritten en schonk nog een zege weg aan Renshaw.

"Voor zijn doen reed Mark ook heel goed bergop", zegt Peiper. "Hij zal net als de hele Britse ploeg, met Wiggins, Millar en Thomas, heel sterk zijn. Sagan moet het dan weer zonder ploeg doen."

"De oplopende aankomst is wel moeilijk, maar Mark heeft in de Tour getoond dat hij dit aankan. In de rit naar Cap Fréhel klopte hij Gilbert op een vergelijkbare finish. Ik verwacht hen en Hushovd op het WK-podium, maar Cavendish op de hoogste trede."

sporza.beMisschien ook interessant: