Alberto Contador blikt terug op een geslaagd 2008, met eindwinst in de Giro en de Vuelta. "Ik haalde er alles uit", zegt de Spanjaard
Volgens de kenners zal Contador de volgende jaren de grote rondes domineren. "Ik ben nog erg jong en ben heel gemotiveerd, ik wil mijn stempel drukken op het wielrennen", zegt de Spanjaard.

"Dat is een uitdaging die me aanstaat. En ik zal in 2009 nog beter zijn", voorspelt Contador. "Gezien de omstandigheden heb ik alles uit 2008 gehaald", zegt de Astana-renner. "Ik wil mijn overwinningen in de Giro en de Vuelta zeker niet ruilen."

Alberto Contador komt nog maar eens terug op de comeback in het peloton van Lance Armstrong. "Toen het bekendraakte heb ik toch even getwijfeld aan mijn toekomst bij Astana. Ik heb nog niet met Lance gesproken, maar Johan Bruyneel heeft me gerustgesteld. Ik denk niet dat er problemen zullen zijn."

Alberto Contador wil zich in 2009 niet enkel concentreren op rittenkoersen. "Ik zou graag schitteren in de Ardense klassiekers. De Waalse Pijl met z'n zware Muur van Hoei en Luik-Bastenaken-Luik, de compleetste klassieker, lijken me echte uitdagingen. Ik hoop dat we nog eens een WK voor klimmers krijgen, zoals in Colombia in 1995. Maar ik hoor dat het parcours in 2009 in Mendrisio ook lastig is."

sporza.beMisschien ook interessant: