Aleksandr Vinokoerov deed een gooi naar het geel en de ritzege, maar slaagde niet in zijn opzet. De Kazak viel uiteindelijk nog buiten de top twintig. "Als je niet probeert, lukt het zeker niet", nam de Astana-renner het laconiek op.

Aleksandr Vinokoerov reed op de Col de la Croix Saint-Robert weg uit het peloton. De Kazak raasde de gelosten van de kopgroep één voor één voorbij, maar beet uiteindelijk zijn tanden stuk op Rui Costa.

"Het zal voor een ander keertje zijn. Iedereen wist dat ik deze rit wou winnen en geel pakken", zei de 37-jarige Vinokoerov.

"Als je niet probeert, lukt het zeker niet. Ik ben niet naar de Tour gekomen om vijfde of zesde te worden en geen risico's te nemen. Dat zegt me absoluut niks. Ik waag liever mijn kans voor een ritzege, enkele dagen geel of de bolletjestrui", sprak de Astana-renner duidelijke taal.

Sprokkels van de achtste etappe:

Dries Devenyns eindigde op een knappe zesde plaats. Volgens Quick-Step-ploegleider Wilfried Peeters kan hij beter. "Hij gelooft te weinig in zichzelf. Hij moet eens proberen mee te schuiven in een ontsnapping, want dan heeft hij zeker kans om een rit te winnen. Ik ben blij met wat Dries presteert. Maar ik ga proberen om hem lef in te pompen."

Wout Poels kwam vandaag als allerlaatste over de streep op bijna een halfuur van Rui Costa. De Vacansoleil-renner werd geteisterd door darmklachten. "Ik heb 45 km alleen afgehaspeld. Ik wou niet opgeven want dit is de Tour, maar wat zijn het hier vervelende wegen."

sporza.beMisschien ook interessant: