John Gadret heeft de elfde rit in de Ronde van Italië gewonnen. Op de slotklim haalde hij de ontsnapte Daniel Moreno in. Geen enkele topper was bij machte om de Franse veldrijder-pocketklimmer bij te benen. De Spanjaard Alberto Contador blijft leider.

De renners kregen in de elfde rit een geaccidenteerd parcours voor de wielen. Het was amper vlak en dat inspireerde een tiental renners voor een lange vlucht, met Christophe Le Mevel als grootste naam.

Op een van de laatste puistjes ontplofte de kopgroep. De Spanjaard Moreno sprong op een kilometer van de top weg. Enkel de Litouwse tempobeul Konovalovas kon aanpikken. In de steile slotkilometer werden beide vluchters nog gegrepen.

John Gadret (AG2R) had de beste jump op de steile aankomststrook en bleef de rest van de favorietengroep voor. Joaquin Rodriguez en Giovanni Visconti maakten het podium compleet.

De roze leiderstrui van Alberto Contador kwam niet in gevaar. De Spanjaard eindigde in de rit vijfde.

John Gadret wees met zijn vingers naar de hemel toen hij over de streep reed. "Ook al ben ik geen Belg, toch wou ik graag voor Wouter Weylandt winnen."

"Ik heb de hele dag aan de begrafenis van Wouter gedacht. Iedereen in het wielrennen vormt een grote familie. Sinds het overlijden van Wouter blijf ik aan die verschrikkelijke valpartij denken. Ik wilde iets doen om Wouter te eren. Nu won ik voor hem en ben ik tevreden", zei John Gadret.

sporza.beMisschien ook interessant: