De ploeg van Wouter Weylandt, Team Leopard-Trek, heeft woensdag een steunfonds opgericht voor de nabestaanden van de overleden renner. De renners van Leopard beslisten gisteren dat ze vandaag niet meer aan de start komen van de vijfde rit van de Giro.

"We hebben een echte vriend en een fantastische persoon verloren", klinkt het op de Facebook-pagina van Leopard. "In deze moeilijke tijden willen we vooral denken aan zij die het dichtst bij Wouter stonden en dat is zijn familie."

"We hebben een een steunfonds geopend om hen financieel te steunen. Iedereen kan storten en alle giften gaan rechtstreeks naar de familie van Wouter."

Wouter Weylandt kwam maandag om het leven na een zware val in de derde etappe van de Giro. Gisteren werd de vierde rit geneutraliseerd als eerbetoon, zijn ploegmaats en zijn boezemvriend Tyler Farrar kwamen samen over de finish.

De ploegmaats van Wouter Weylandt blijven na hun opgave nog zeker tot en met donderdag in Italië. Woensdag staan er individuele en groepsgesprekken met de dokter op het programma. De renners gaan in de namiddag ook een beetje trainen. In de loop van donderdag vertrekken de renners dan naar huis.Misschien ook interessant: