Alessandro Petacchi (Lampre) heeft in Parma de tweede Giro-rit gewonnen. Een sterke Petacchi (37) was in de massaspurt sneller dan Mark Cavendish, die woedend reageerde. Cavendish is wel de nieuwe leider.

In de langste etappe van deze Giro ging Sebastian Lang meteen na de start bij wijze van grap voor het peloton rijden. Toen het peloton maar niet terugkwam, ging de Duitser van Omega Pharma-Lotto door. Hij kreeg uiteindelijk meer dan 19 minuten cadeau.

Er volgde een lijdensweg van 200 kilometer. Lang kreeg uiteindelijk zelf genoeg van de ongelijke strijd. Hij zwalpte over de weg, maakte ruzie met enkele motorrijders en liet zich met krampen inlopen. De groene bergtrui was zijn beloning.

Toen Lang was ingelopen, reed een groep van acht renners, onder wie Jan Bakelants, weg. Maar ook hun aanval strandde toen Vorganov letterlijk wegviel.

In de massasprint klopte Petacchi Cavendish. De Brit was woedend, omdat hij vond dat Petacchi van zijn lijn afweek, maar er was weinig aan de hand. Cavendish werd dankzij de bonificaties wel leider, maar ontving zijn roze trui met een sip gezicht.

sporza.beMisschien ook interessant: