Door zijn zwakke prestaties in de topwedstrijden moet de auto van Quick-Step achteraan in de rij aansluiten voor Gent-Wevelgem en mogelijk ook de Ronde van Vlaanderen. "Als we zondag geen punten pakken, hebben we een groot probleem", zegt Wilfried Peeters.

2011 is tot nu toe nog niet het jaar van Quick-Step. Als enige ploeg haalde het nog geen punten in de World Tour en dat heeft zijn invloed op de volgorde van de volgauto's in het voorjaar.

Quick-Step rijdt komende zondag in de volgende World Tour-race Gent-Wevelgem met nummer 18 of hoger op de auto. Scoort het dan geen punten, dan zit het voor de Ronde in hetzelfde schuitje.

"Dit is erg vervelend, maar het zijn gelukkig de renners die wedstrijden winnen en niet de auto's", zegt ploegleider Wilfried Peeters in Gazet van Antwerpen. "Toch zag ik het liever anders."

"Met het oog op de ranking hadden we gehoopt op een plaats in de top tien van Milaan-Sanremo, maar dat zat er helaas niet in. We doen er toch goed aan om zondag voor het eerst in de prijzen te vallen", beseft Peeters.

"Lukt dat niet, dan wordt het pas echt een groot probleem. Het klopt dat we met Boonen, Chavanel en Terpstra maar drie ijzers in het vuur hebben. Maar het is wat het is. We moeten er maar het beste van maken. Dit is wel symptomatisch voor de problemen die ons al het hele jaar achtervolgen. Het is tijd dat het stopt."

Foto: Haggisnl

sporza.beMisschien ook interessant: