Alessandro Petacchi start zaterdag vol vertrouwen in Milaan-Sanremo, ook al had hij de laatste dagen wat last van astma. "Ik voel snelheid in mijn benen en klim beter dan andere sprinters", zegt de Italiaan van Lampre. Hij kampt wel met een verkoudheid.

Filippo Pozzato is de laatste Italiaan die Milaan-Sanremo won. Maar Alessandro Pettachi is ook klaar om na zijn overwinning van 2005 een tweede keer de Primavera op zijn naam te schrijven.

"Ik voel snelheid in mijn benen en klim beter dan sommige andere spurters", zegt Petacchi in Het Laatste Nieuws. "Mijn topfavoriet voor zaterdag? Alessandro Petacchi. Ik ben klaar voor een hoofdrol. Ik heb er vertrouwen in."

Petacchi sukkelde de laatste dagen wel met zijn astma. "Donderdag heeft Petacchi vier uur kunnen trainen", meldt zijn team Lampre. "Hij heeft aan de dokter gezegd dat hij geen last meer had van hoestbuien."

"Petacchi sukkelt wel nog met een verkoudheid, maar hij is vastbesloten om zaterdag van start te gaan in Milaan." De medische staf van Lampre zal zijn situatie op de voet volgen.

sporza.beMisschien ook interessant: