Cadel Evans heeft op indrukwekkende manier de zesde rit in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Australiër van BMC verstevigt dankzij de bonificaties ook zijn leidersplaats. Philippe Gilbert kwam te kort op de steile aankomst in Macerata en werd negende.

Hardrijder Bert Grabsch en sprinter Borut Bozic kregen zeven minuten van het peloton, maar te veel toppers hadden hun zinnen gezet op deze mooie etappe met aankomst in Macerata.

Bij de eerste doortocht in Macerata werden de twee vluchters opgeslokt. In de aanloop naar de slotklim rolden eerst Ballan en daarna Hincapie de rode loper uit voor Evans.

Een select groepje maakte er in de steile slotkilometer een mooi schouwstuk van. Cunego was de eerste die versnelde en zijn ploegmaat Scarponi nam over.

Gilbert zat in het goede wiel, maar hij kon het hoge tempo van Scarponi niet aan. Evans doseerde zijn krachten het beste en won indrukwekkend voor de Italiaanse kampioen Visconti. Dankzij de bonificaties breidt Evans zijn voorsprong uit. Hij start morgen in de afsluitende tijdrit met 10 seconden bonus op Scarponi.

Cadel Evans stond glunderend op het podium in Macerata. De Australiër maakte zelfs grapjes met de podiummeisjes. "Ik ben heel blij dat ik het werk van mijn ploegmaats kon afmaken", zei Evans.

"Vorig jaar eindigde hier ook al een etappe en ik had enkele dingen geleerd uit die finish. Ik heb geanticipeerd op de bewegingen van mijn concurrenten en dat pakte goed uit", zei de wereldkampioen van 2009.

sporza.beMisschien ook interessant: