Oman ligt de Rabobank-ploeg wonderwel. Robert Gesink sloeg een dubbelslag in rit 4. De Nederlander won de rit en is leider. Voor Rabobank is het al de derde ritzege in de Ronde van Oman, want eerder graaide Theo Bos al twee spurtzeges mee.

Gesink (24) demarreerde op twee kilometer van de top van Green Mountain. Hij kwam alleen aan en had 47 seconden voorsprong op Edvald Boasson Hagen. De Belg Dries Devenyns werd knap derde op 51 seconden.

Gesink wees naar de hemel toen hij de finish overschreed. Na afloop droeg hij zijn overwinning op aan zijn onlangs overleden vader. "Lieve pap, deze is voor jou", luidde het op Twitter.

De Nederlander neemt de rode leidertrui over van de Australiër Matthew Goss.

Dries Devenyns maakte vrijdag indruk in de vierde rit. De renner van Quick-Step werd derde in de koninginnenrit.

"Ik ben echt heel diep moeten gaan, het was loodzwaar", vertelde Devenyns, die na de finish enkele minuten nodig had om weer op adem te komen. "De slotklim was een pure afvallingsrace, tot Gesink besloot te "knallen". Ik had eigenlijk tweede moeten worden, maar op het einde ging Boasson Hagen me nog voorbij."

Devenyns bedankte ook zijn ploegmaats en dan vooral Tom Boonen. "Tom heeft me onderweg heel goed geholpen. Hij hield mij perfect uit de wind", luidde het.

sporza.beMisschien ook interessant: