De Italiaanse bondspreses Renato Di Rocco "huivert" van Riccardo Ricco. Ook door zijn collega's in het peloton wordt de alweer in opspraak gekomen Italiaan uitgespuwd. Zowel op Twitter als in Qatar regent het negatieve reacties over de "Cobra".

Dat Riccardo Ricco opnieuw met zijn eigen bloed geknoeid zou hebben, zorgt voor felle reacties in het wielermilieu.

In Italië heeft bondsvoorzitter Renato Di Rocco zwaar uitgehaald naar de renner. "Ricco moet afscheid nemen van de wielersport, daar kan geen twijfel over bestaan", vindt hij.

"Ondanks het feit dat hij er zijn leven mee riskeerde, heeft hij gedaan wat hij gedaan heeft. Dat doet me huiveren."

"Ricco is een zieke jongen, die ten koste van alles en met alle middelen succes wil behalen. De schade voor de wielersport is enorm en de federatie zal er alles aan doen om die te herstellen. Maar dit is een morele ramp en dat is verschrikkelijk", besluit hij.

Collega's spuwen Ricco uit op Twitter

* Manuel Quinziato: "Goodbye Riccardo! We zullen je niet missen!"

* Paul Martens: "Dit bevestigt mijn mening: eens een bedrieger, altijd een bedrieger. De straffen voor dopinggebruik zouden zwaarder moeten zijn."

* Frederik Willems: "Met renners als Ricco in het peloton zal het voor de echte renners altijd moeilijk blijven om het imago van onze sport hoog te houden."

* Greg Henderson: "Betrapt, Ricco. We zullen je missen. Als een gat in ons hoofd."

Ook in de Ronde van Qatar is er niemand die het gedrag van Riccardo Ricco nog wil goedpraten.

Ricco's landgenoten Filippo Pozzato en Giovanni Visconti zijn het eens: "De schade die Ricco toebrengt aan het wielrennen is enorm."

"Aan alles zijn er grenzen. Het is duidelijk dat Ricco die ruimschoots overschreden heeft", zegt Visconti ook.

Fabian Cancellara vindt dat Ricco wielrennen weer een synoniem maakt van doping. "Dat ze hem met de voeten op de grond zetten of naar de maan sturen", zegt de Zwitser.

Eddy Merckx slaakte een diepe zucht en Leif Hoste zegt niet verrast te zijn. "Ik hoop alleen dat het publiek het onderscheid kan maken tussen een uitzonderlijk geval en de meerderheid die het wel eerlijk speelt."

Valerio Piva, ploegleider bij HTC, reageerde ook. "Ricco is een zieke mens. Hij verdient geen nieuwe kans meer."Misschien ook interessant: