Komt Kim Kirchen ooit nog terug in het profpeloton of niet na zijn hartaanval in juni? De Luxemburger ziet het zelf somber in en lijkt 2011 sowieso al te vergeten.

De 32-jarige Kim Kirchen werd in juni geveld door een hartaanval in zijn hotelkamer tijdens de Ronde van Zwitserland. Kirchen moest drie weken in het ziekenhuis blijven en kreeg een pacemaker ingeplant.

"De dokters zoeken nog altijd naar de oorzaak van die hartaanval", vertelt Kirchen aan de Luxemburgse krant Wort. "Het kan nog weken duren voor er duidelijkheid is."

Kirchen beseft dat het in die omstandigheden moeilijk wordt om een comeback te maken in het profpeloton. "Ik heb tot nu enkel licht getraind. De kans dat ik in 2011 prof zal zijn, is erg klein."

"Ik zou het wel willen, maar ik kan geen onnodige risico's nemen. Dit is een ernstige situatie en ik mag niet licht over die hartaanval gaan. Als de dokters het probleem vinden, kunnen ze het misschien ook oplossen en kan ik zonder die pacemaker verder. Maar het heeft weinig zin om nu te speculeren", zegt Kirchen.

Mocht Kirchen toch terugkeren, dan zal dan niet bij Katjoesja zijn. Zijn contract bij het team van Andrej Tsjmil loopt vandaag af. "Ik heb ook geen contact meer met de ploeg", zegt Kirchen, die al een tijdje in onvrede leeft met Katjoesja.

sporza.beMisschien ook interessant: