Met Niki Terpstra en Marc de Maar heeft Patrick Lefevere twee Nederlanders binnengehaald bij Quick-Step. Onze noorderburen kijken uit naar het avontuur. "Tom Boonen is de nummer 1", weet Terpstra.

"Lefevere heeft altijd een sterke ploeg voor de kasseiklassiekers gehad. Dat gaf voor mij de doorslag", zegt Terpstra, die Milram verlaat. "De ploeg leeft maandenlang naar die wedstrijden toe, ik wil die beleving ook voelen."

"Hopelijk kan ik profiteren van Boonen, zoals Devolder dat ook deed. Tom is de nummer 1, ik rijd me graag negen keer helemaal kapot voor hem. Misschien is het de tiende keer dan raak voor mij."

Marc de Maar stond een tijdje geleden nog op het punt om te stoppen als renner. "Ik was er klaar mee", zegt hij aan de Nederlandse krant De Telegraaf.

"Met sommige ploegleiders bij Rabobank kon ik niet meer door één deur. Ik paste niet in dat regime. Ik verloor ook veel tijd door blessures."

De Maar besliste te verhuizen naar een Amerikaans team. "In Amerika was ik in de ploeg ineens de man waar iedereen met zijn vragen bij terechtkwam. Daardoor voelde ik extra verantwoordelijkheid. Ook Quick-Step heeft vertrouwen in mij, ik besef wat dat waard is."Misschien ook interessant: