Christophe Brandt rijdt zaterdag zijn laatste wedstrijd in de Ronde van Lombardije. "Het is op", zegt de 33-jarige Omega Pharma-Lotto-renner.

"Het is genoeg geweest. Ik heb alles bereikt wat ik kon bereiken als renner. Dit beroep eist veel opofferingen en die kan ik niet meer opbrengen. Ik ben toe aan iets nieuws in mijn leven", vertelt Christophe Brandt in Le Soir.

"Ik weet nog niet wat de toekomst zal brengen, maar ik zal wellicht wel bij de ploeg blijven. Misschien stap ik in het jeugdproject van de Nationale Loterij ofwel kan ik meteen aan de slag als ploegleider", vertelt Brandt.

Brandt debuteerde in 1999 bij Saeco en stapte een jaar later al over naar Lotto. In 2002 won hij met de Druivenkoers zijn enige wedstrijd en in 2004 werd hij 14e in de Giro.

"Ik heb bewust voor een rol als knecht gekozen", zegt hij. "Ik was geen toptalent en ik vond dat ik de toppers met een rol in de schaduw iets kon bijbrengen. Het was mooi om voor Cipollini, Tchmil, Evans en Gilbert te rijden. Je mag zo'n rol trouwens niet onderschatten."

In 2006 belandde Brandt even in een coma na een zware val. "Ik heb toen veel geluk gehad, maar nadien bereikte ik mijn beste niveau niet meer. Misschien omdat ik het moeilijk had met de angst van mijn dochter."

sporza.beMisschien ook interessant: