Het nieuwe wielerteam rond de broers Schleck heeft nog eens de stilte doorbroken. Het team kondigde aan dat de Italiaan Luca Guercilena, de Deen Lars Michaelsen en de Duitser Thorsten Schmidt de ploegleiders worden.

Schmidt en Michaelsen komen over van Saxo Bank, de vorige werkgever van de Luxemburgse broers, Guercilena verlaat Quick- Step.

"We zijn heel blij met de komst van Luca", zegt algemeen manager Brian Nygaard. "Met zijn kennis zal hij een enorme impact hebben op het succes van het team. Toen dit team realiteit werd, dacht ik meteen aan hem."

"Onze doelen zullen dezelfde zijn als bij de andere ploegen: de klassiekers en de Tour. Ik wil vooral van de renners een ploeg maken", zegt Guercilena.

De Italiaan werkte jarenlang voor Mapei en later Quick-Step. "Ik heb veel vrienden en goede herinneringen bij Quick-Step, dus weggaan was een moeilijke beslissing. Uiteindelijk was het een professionele beslissing, want dit nieuwe team interesseert me enorm."

Naast Nygaard is Kim Andersen de sportieve manager van het team. De naam van het nieuwe team, dat op een ProTeam-licentie mikt, is nog niet bekend. Donderdag deelde Nygaard wel mee dat ze met Trek-fietsen en Mercedes-auto's zullen rijden.

sporza.beMisschien ook interessant: