Geert Omloop (36) heeft in mineur afscheid genomen van het wielrennen. De Palmans-renner kwam in Putte-Kapellen, zijn laatste wedstrijd, zwaar ten val en scheurde zijn nier. Toch reed hij de koers uit.

Op vier ronden van het einde viel Omloop zwaar op zijn bekken en rug. Hij reed echter door. "Ik denk dat ik nooit eerder zo afgezien heb op een fiets, maar opgeven in mijn laatste wedstrijd was nu eenmaal geen optie."

Er kwamen tranen bij kijken aan de finish, maar wel tranen van pijn. "Voor andere emoties was er geen plaats", zegt Omloop in Gazet van Antwerpen.

"Die laatste vier ronden waren verschrikkelijk. Het is jammer dat me dit moet overkomen. Want ik voelde me heel goed onderweg. Ik zal al in de eerste ronde mee in een ontsnapping met vijftien renners, waaruit de vlucht van de dag met zijn vijven kwam. Maar het mocht niet zijn."

Omloop klaagde na de koers over ondraaglijke pijn en toen hij ook nog eens bloed plaste, werd hij snel afgevoerd naar het Klinaziekenhuis in Brasschaat, waar hij op de intensive care belandde. Daar stelden de dokters een gescheurde nier vast

sporza.beMisschien ook interessant: