Ploegleider van Saxo Bank Bjarne Riis moet tegen zijn zin een plan-B overwegen door de positieve test van aanwinst Alberto Contador. Voor het klassieke werk is zijn huiswerk klaar en is Nick Nuyens zijn man. De Belg moet in de voetsporen van Cancellara en Breschel treden.

Bjarne Riis hoopt uiteraard dat Alberto Contador niet geschorst wordt, maar hij houdt er ondertussen wel al rekening mee.

"Ik moet wel denken aan een plan B, maar ik kan nu nog niet verklappen wat dat inhoudt", zegt Bjarne Riis.

Na het vertrek van de broers Schleck en Cancellara moet Contador de kopman worden bij Saxo Bank. Zijn positieve test komt dus heel ongelegen. "Het is lastig om rustig te blijven, maar ik heb geen keuze", zegt Riis. "Ik wacht op de UCI."

Riis kon nog niet uitpakken met andere grote namen. "Dat klopt, maar op dit moment ben ik tevreden met de ploeg, maar er moet wel nog iets gebeuren."

Bjarne Riis heeft met Nick Nuyens wel een nieuwe troefkaart in handen in de klassiekers. "Hij heeft zichzelf al bewezen in die koersen", vindt de Deen.

Saxo Bank verloor zijn twee klassieke kopmannen, Breschel en Cancellara. "Nuyens wordt nu onze kopman voor de kasseiklassiekers", zegt Riis.

"Als hij gesteund wordt door een sterk team dan is hij in staat om te verrassen. Hij is zeker een outsider om een grote koers te winnen."

Nuyens werd in 2008 tweede in de Ronde van Vlaanderen, maar bij Rabobank haalde hij dat niveau niet. "Ik hoop dat ik hem weer op dat niveau kan brengen", besluit Riis.

sporza.beMisschien ook interessant: