Riccardo Ricco en Cadel Evans hebben de 50e Grote Prijs van Wallonië net niet kunnen winnen. In de sprint van de wedstrijd van eerste categorie moesten ze het afleggen tegen de Duitser Paul Martens. De Rabobank-renner volgt drievoudig winnaar Nick Nuyens op.Het duurde lang voor een groepje mocht wegrijden van het peloton, maar Habeaux, Honig, Marino en Mollema slaagden er na een tijdje toch in om weg te springen.

Dat ze het ook tot aan de Citadel van Namen zouden uitzingen, was ijdele hoop, want de ISD-ploeg van Visconti hield de boel onder controle.

Op 20 kilometer van de finish kwam alles weer samen. Een uitgebreid peloton stormde de Citadel op, maar snel kwam de verbrokkeling.

In de finale bleef nog een handvol renners over. Björn Leukemans trok de kleine groep aan voor zijn ploegmaat Riccardo Ricco, maar die kon het niet afmaken.

Paul Martens vertrok van ver en verraste zo Ricco en Cadel Evans. Ricco perste alles nog uit zijn lichaam, maar raakte niet meer over de Duitser van Rabobank."Ik had het parcours op YouTube bekeken", vertelde Paul Martens in nagenoeg vlekkeloos Nederlands na zijn overwinning.

"Ik wist dat ik in de laatste flauwe bocht op kop moest zitten. Dan zou het moeilijk zijn om mij nog in te halen."

"Door het hoge tempo van Vacansoleil zat ik wel helemaal aan mijn limiet. Maar Rabobank was vandaag ook supersterk. De ploeg gaf me veel vertrouwen. Ze waren zo sterk dat ik verplicht was om het af te maken."

sporza.beMisschien ook interessant: