Fietsvarianten

De Flandriens

- voor Briek Schotte - Vanachter Leuvense stoven kwamen ze, met forse kop en pezige benen, ze hadden poten aan hun lijf en trokken er harder dan anderen mee aan het stuur. Ze stuurden ansichtkaarten naar huis met groetjes uit het verre Frankrijk en wisten niet, nooit van opgeven. Ze brachten geld mee om een koe of een café op het dorpsplein te kopen. Of ze werden velomaker en vertelden met glanzende ogen over de Tourmalet en de Peyresourde. Ze verschenen heel trots op sportavonden en pinkten er al eens ’n traan weg. Soms zag je ze nog eens op begrafenissen of op televisie. Ze waren niet van deze tijd, de flandriens, ze zullen nu wel allemaal in de wielerhemel koersen. Willie Verhegghe ...

Lees verder...


Miel Vanstreels (1951, Godsheide, België) woont in Maastricht. Op zijn elfde kreeg hij zijn eerste racefiets. Sindsdien peddelt hij als een toerist met altijd tegenwind en met een hoofd vol dromen over binnen- en buitenlandse wegen. Op 'Fietsvarianten' brengt hij verslag uit van zijn tochten.

Hier maakt 'Fietsvarianten' plaats voor dichters & aanverwante dromers die gek zijn van de koers. Ieder weekend een nieuw wielergedicht. En niet alleen hier, maar ook op de voorpagina van Wielersportboeken.nl.