Fietsvarianten

Bahamontes

- Federico van T-olé-do - In de arena van het hooggebergte zal hij para siempre de grootste toreador blijven, deze klimmende El Cordobes op twee rubberen bandjes die zich op de hete flanken van de Puy de Dôme tooide met lava van de Auvergne als een lauwerkrans van heet zweet om het hoofd. Het sierlijk golvend haar, de ogen van vuur, de pezige benen waar maar geen eind aan komt, de lange spieren als soepele bruingebrande lianen in een oerwoud van wentelende wielen, deze koersadelaar met shirtpluimen van wol en de ijzeren klauwen rond het glanzend kromstuur, zijn lichaam ongenadig heersend in de strijd bergop. En dan het ballet van koerssacrale namen op de borst: Margnat-Paloma, Faema-Guerra, Terrot-Hutchinson, met als gevleugelde uitschieter het team van 1959: Tri-col-filina-Coppi/Condor-Kas ...

Lees verder...


Miel Vanstreels (1951, Godsheide, België) woont in Maastricht. Op zijn elfde kreeg hij zijn eerste racefiets. Sindsdien peddelt hij als een toerist met altijd tegenwind en met een hoofd vol dromen over binnen- en buitenlandse wegen. Op 'Fietsvarianten' brengt hij verslag uit van zijn tochten.

Hier maakt 'Fietsvarianten' plaats voor dichters & aanverwante dromers die gek zijn van de koers. Ieder weekend een nieuw wielergedicht. En niet alleen hier, maar ook op de voorpagina van Wielersportboeken.nl.