Fietsvarianten

Beeld van een wielrenner

scherp uitgetekend fietst de renner in een nieuw snijdend kader dat hij nog niet verkend heeft de pose van de trappers volgen het fragiele frame en elke seconde is er één meer dan voorheen volleerd manoeuvreert hij zichzelf die illusie in zijn sterke benen scheren de wind uit elke hoek lijnen lopen de compositie lekker langs al heeft hij daar absoluut geen weet van zijn gedachten zijn hier weggesneden opzettelijk het zijn de benen ocharme die het werk doen de geest leeft wellicht in hoger sferen Kees van Meel ...

Lees verder...


Miel Vanstreels (1951, Godsheide, België) woont in Maastricht. Op zijn elfde kreeg hij zijn eerste racefiets. Sindsdien peddelt hij als een toerist met altijd tegenwind en met een hoofd vol dromen over binnen- en buitenlandse wegen. Op 'Fietsvarianten' brengt hij verslag uit van zijn tochten.

Hier maakt 'Fietsvarianten' plaats voor dichters & aanverwante dromers die gek zijn van de koers. Ieder weekend een nieuw wielergedicht. En niet alleen hier, maar ook op de voorpagina van Wielersportboeken.nl.