Fietsvarianten

Fietsen in Lommel

fietspaden omzoomden bos en veld, elke wind gebroken door heg en boom zelfs jij, mijn lief, niet gewend aan duwen, vond het zalig zo te glijden en nergens verloren we een knooppunt uit het oog: de borden van Limburg spraken hun langzame taal we overschreden een grens zonder van een grens te weten behalve zo’n kegel in het gras: die droeg zijn eigen wapen neen, nergens gleden we zo zalig aan de tijd voorbij: de vooravond viel met de voormiddag samen, alleen een serveuse sprak op de noen een ander accent en Lommel blonk uit met roze asfalt na de grensweg die op en neer ging en links en rechts het spoor volgend van de bomen geloof me, lezer: ben je een fietser, kom hier dan dromen – doch val niet in slaap want onverwacht duikt na een bocht een verwante op, ook zo’n dromer met een fietsheld in z’n kop Staf de Wilde ...

Lees verder...


Miel Vanstreels (1951, Godsheide, België) woont in Maastricht. Op zijn elfde kreeg hij zijn eerste racefiets. Sindsdien peddelt hij als een toerist met altijd tegenwind en met een hoofd vol dromen over binnen- en buitenlandse wegen. Op 'Fietsvarianten' brengt hij verslag uit van zijn tochten.

Hier maakt 'Fietsvarianten' plaats voor dichters & aanverwante dromers die gek zijn van de koers. Ieder weekend een nieuw wielergedicht. En niet alleen hier, maar ook op de voorpagina van Wielersportboeken.nl.