Fietsvarianten

Ronde van de straatnamen

In Sint-Eloois-Winkel eerste bevoorrading Een Duvel, bierworst en een schuimkraag Mijn superbenen zijn nog goed In Lendelede op de Rijksweg Zadelpijn en krampen Maar niet getreurd ik kom voor de kasseien Mijn benen zijn nog goed Een reutel op de Rotelenberg Een zure wind vanuit het Steengat Bossenaartstraat, Onderbossenaartstraat Nederholbeek Mijn verval wordt ingezet In Zwadderkotstraat mijn eerste smak In Sint-Blasius-Boekel een plensbui bovenop en toen was ’t schip verdronken mijn benen schoten in een kramp Dan van Driepikkel naar Goeferdinge Het godverdomse noorden voorgoed kwijt Van Hoogstraat naar Neerstraat Van Neerstraat weer naar af beduveld en beduusd en zonder weer- en wegenkaart. Norbert De Beule ...

Lees verder...


Miel Vanstreels (1951, Godsheide, België) woont in Maastricht. Op zijn elfde kreeg hij zijn eerste racefiets. Sindsdien peddelt hij als een toerist met altijd tegenwind en met een hoofd vol dromen over binnen- en buitenlandse wegen. Op 'Fietsvarianten' brengt hij verslag uit van zijn tochten.

Hier maakt 'Fietsvarianten' plaats voor dichters & aanverwante dromers die gek zijn van de koers. Ieder weekend een nieuw wielergedicht. En niet alleen hier, maar ook op de voorpagina van Wielersportboeken.nl.