Fietsvarianten

Amstel Gold Race

Dagen voor de koers al fietsend sfeer proeven in het Mergelland, op de Schweiberg de mannen van Lotto kruisen, op de Eyserbos voorbij gekeuveld worden door die van SKY, de Cauberg vol namen gekalkt, de tribunes bijna klaar, op vrijdag de jubileum- verhalen op TV en in de krant, op zaterdag de 150 km van de Toerversie, geheel in het zwart, op zondagmorgen amper vijf minuten lopen naar de Maastrichtse Markt om mezelf te vergapen aan afgetrainde lijven wachtend op de start, na de noen met mijn liefste naar Keer en Gulpen peddelen om de karavaan een vloek en een zucht te zien, op tijd weer thuis voor de finale op TV, horen hoe Michel en José zich in Bemelen van berg vergissen gespannen wachten tot de beslissing valt, content zijn als de juiste renner naar de zege sprint, een verloren zondag hebben als de verkeerde wint Miel Vanstreels ...

Lees verder...


Miel Vanstreels (1951, Godsheide, België) woont in Maastricht. Op zijn elfde kreeg hij zijn eerste racefiets. Sindsdien peddelt hij als een toerist met altijd tegenwind en met een hoofd vol dromen over binnen- en buitenlandse wegen. Op 'Fietsvarianten' brengt hij verslag uit van zijn tochten.

Hier maakt 'Fietsvarianten' plaats voor dichters & aanverwante dromers die gek zijn van de koers. Ieder weekend een nieuw wielergedicht. En niet alleen hier, maar ook op de voorpagina van Wielersportboeken.nl.