Fietsvarianten

Een overgangsetappe

(voor Wilco) Een etappe om je eigen gang te gaan kans maken dat je met zessen wegkomt er zijn er zat die daarvan dromen maar doe het maar eens met het pak van 180 man strak in je nek met elkaar wat heuvels over niet meteen een toeristische trip al hoor je de klokken luiden van een kathedraal een plaatje voor het oog maar jij ziet al de rode vod voelt daar de eerste van het peloton met een hand op je rug dat je steil voor de bijl gaat in de laatste minuut het gevoel van snappen dat je net niet haalt klim je je helemaal leeg trekt een ander in de sprint vol over je heen ook hij rijdt in het rood maar heft juichend de armen gaat het over voor jou in het zicht van de streep Frans Terken ...

Lees verder...


Miel Vanstreels (1951, Godsheide, België) woont in Maastricht. Op zijn elfde kreeg hij zijn eerste racefiets. Sindsdien peddelt hij als een toerist met altijd tegenwind en met een hoofd vol dromen over binnen- en buitenlandse wegen. Op 'Fietsvarianten' brengt hij verslag uit van zijn tochten.

Hier maakt 'Fietsvarianten' plaats voor dichters & aanverwante dromers die gek zijn van de koers. Ieder weekend een nieuw wielergedicht. En niet alleen hier, maar ook op de voorpagina van Wielersportboeken.nl.