Fietsvarianten

Indruk

Vanuit de stilstaande streekbus zie ik mijn oude liefde voorbij flitsen op haar verroeste racefiets vol in de wind die haar haren naar achteren veegt langs dat godinnenhoofd haar bruine dijen verleiden me nog steeds als ze steels kijkend naar de chauffeur snel voor de bus langs schiet met haar breedste glimlach als glijmiddel ik herken haar gestaalde tactiek waarmee ze mij in elke sprint volleerd net op de meet klopte haar gespleten tong uitstekend met de appel waarin ik steeds weer beet keer op keer langzaam verdwijnt ze zo in de bocht mij suf zwetend achterlatend met een bus vol vreemden in mijn hoofd én de doldwaze gedachte aan haar zadel waarop een glanzende afdruk van haar haast almachtige bilpartij Kees van Meel ...

Lees verder...


Miel Vanstreels (1951, Godsheide, België) woont in Maastricht. Op zijn elfde kreeg hij zijn eerste racefiets. Sindsdien peddelt hij als een toerist met altijd tegenwind en met een hoofd vol dromen over binnen- en buitenlandse wegen. Op 'Fietsvarianten' brengt hij verslag uit van zijn tochten.

Hier maakt 'Fietsvarianten' plaats voor dichters & aanverwante dromers die gek zijn van de koers. Ieder weekend een nieuw wielergedicht. En niet alleen hier, maar ook op de voorpagina van Wielersportboeken.nl.