Fietsvarianten

We waren er bij

Het sneeuwde, er viel hagel, koude regen En tussendoor scheen af en toe de zon De weergod kende nauwelijks pardon Voor renners fietsend over Waalse wegen Ze klommen, daalden, hadden vaak wind tegen Dus steeds vermoeider werd het peloton Al koersend richting Luik, het eindstation Waar 'onze' Woutje sprintte naar de zege We stonden met een groep op de Redoute En zagen in de hagel hem passeren Hij reed alert, we zeiden: "Wout is goed" Maar dat hij echt in Luik zou triomferen Had niemand van ons negental vermoed En bracht ons stuk voor stuk in hoger sferen Hans Manders ...

Lees verder...


Miel Vanstreels (1951, Godsheide, België) woont in Maastricht. Op zijn elfde kreeg hij zijn eerste racefiets. Sindsdien peddelt hij als een toerist met altijd tegenwind en met een hoofd vol dromen over binnen- en buitenlandse wegen. Op 'Fietsvarianten' brengt hij verslag uit van zijn tochten.

Hier maakt 'Fietsvarianten' plaats voor dichters & aanverwante dromers die gek zijn van de koers. Ieder weekend een nieuw wielergedicht. En niet alleen hier, maar ook op de voorpagina van Wielersportboeken.nl.