Brian Kumbirai Zengeni

  

Voornaam:   Brian Kumbirai
Achternaam:   Zengeni
Nationaliteit:  Zimbabwe
Geslacht:  
Leeftijd:   34 jaar
Geboortedatum:   23-04-1985
Geboorteplaats:  Mutare , Zimbabwe

slider image slider image slider image

Voornaam:   Brian Kumbirai
Achternaam:   Zengeni
Nationaliteit:  Zimbabwe
Geslacht:  
Leeftijd:   34 jaar
Geboortedatum:   23-04-1985
Geboorteplaats:  Mutare , Zimbabwe

 

 Bevoegdheden


Uitslagen

Alle wedstrijden
Toon:

Ploegen

Er zijn geen ploegen opgenomen in ons bestand.

Memo(s)

09-03-2007

Tijdens de selectie van het eerste jaar viel Brian net uit de boot. Uit medische testen bleek dat hij met een klein hartprobleem kampte, maar bijkomend onderzoek wees ondertussen uit dat er niets ernstigs aan de hand was.

Brian bleef ondertussen duchtig verder trainen. In het tweede seizoen bleek na verloop van tijd dat Brian intrinsiek het meeste talent heeft: tijdens de laatste wedstrijden was hij steevast de eerste Zimbabwaan die de eindmeet haalde.


Ook in zijn thuisland ging het van langsom beter. De man die twee jaar geleden nog nooit op een fiets had gezeten, is in 2006… nationaal kampioen op de weg geworden. Eén en ander verbeterde zijn familiesituatie terdege. Met het geld dat hij het afgelopen jaar bijeen fietste, bouwde hij voor zijn grote en minderbedeelde familie een gloednieuw huis.


Tijdens het zomerseizoen in België voelde Brian zich beresterk: hij sprokkelde geregeld top-20 plaatsen bij mekaar. Uiteraard was Brian hij ook één van de speerpunten in de Ronde van Burkina Faso. In de “koninginnerit” eindigde hij knap negende.
Peter Thiessen. Eindredacteur Allez Allez Zimbabwe

Fotoalbum Brian Kumbirai Zengeni

 

 

 


  Afbeelding toevoegen